Wednesday, 17 July 2013

Borak Pagi....Aiskrim Goreng....

Salam Ramadhan hari ke 9

Dah dekat nak raya nie lah maknenye kan...hem...aku apa pun x de budget lagi...kalu post mcm nie kat fb konfem kena kondem ngan kekwn semua...mula lah ckp org time nie lah nk buat amal ibadat lebih, sayang ramadhan nk abis...ye..aku tahu..aku pun mcm tue..kalau boleh nk puasa je sepanjg taun x nk raya2 nie..hu..hu...baju raya??..ada sehelai jer  setkt nie lah...tue pun kain nye yg mak bf aku yg bagi...apa??..tunjuk sini?..x bolehlah mcm tue kawan, nanti basi walaupun x cantik mana pun baju aku tue..baju kurung jer pun...upah org jahit baru rm30 jer pun...means jahit pun biasa2...ari tue try tanye kedai cina nk antar jahit sampai nk rm100 upahnye..x perlah auntie, jahit pun sama je, x de lah istimewa mana...ha..ha..baik aku tlg org melayu kita..

apa tah aku merepek pagi2 nie...cuma rasa x tau nk ckp coz dlm otak mcm2 pikir coz perlu juga buat persiapan nk balik kg...kereta kena baiki skit, hutang ke settle dulu seblm raya...ishhh...semak kot otak aku nie..tapi x per, akan sentiasa aku berdoa pada Allah agar dibantu aku agar selesai masalah nie semua..x kan nk mintk tolong korang semua kot...ha..ha..mana ada org nk tlg orang lain kalau bab duit..adik-beradik pun berkira tau nk menolong...mak ngan ayah x nk lah campur...dh besar pjg mcm nie x kan nk mintk duit lagi kan...maluu wooo...

oklah....nk kongsi skit...semlm aku x g keje part time kat farmasi sebab malas kot...mood kelaut...x sdap ati, so aku drive balik umah jer terus pas jam 5.30 ptg...lps punch card, terus blah....balik umah, tdo, rehat jap...dekt2 nk buke puasa bangun panaskan lauk sahur aku masak 2, asam pedas ayam....he..he...pas2 terus gorg aiskrim goreng yg aku ada buat...boleh lah mkn tekak sendri...kenyglah jugak...x perlu bazirkan duit kat bazar mcm korang semua..aku bukn kaya sgt pun nk g tgk n jln2 kat bazar tue..

ha...nak kongsi skit gambor aiskrim goreng aku yg x berapa sodap 2...oklah untuk aku lantak mkan sorg2...he....he...


nak buat nie senang giler kot...korang hanye perlukan roti (aku pakai roti gardenia je), aiskrim, pas2 cawan nk tekap sampai terkeluar roti 2...dh siap buat, simpan semalaman dlm fridge pas2 kuarkan then goreng sekejap je bagi kuning2 skit...kena mkn cpt2 tau kalau x nanti aiskrim 2 cair tau...pas2 pakai lah minyk baru yek..bkn apa nanti kalu pakai minyk bekas goreng ikan @ ayam korang rasa pelik plak nanti...he...he...try lah...best...sapa yg ada anak2 kecik mesti best dpt bgi diorg makan...

sahur mlm tadi aku goreng ayam kunyit jer mkn ngan telur gorg...lauk bujang, ckup lah...oklah...nanti sambung mcm2 story lagi ek...korg dh bolh wat keje skrg...tata...jgn lupa buat aiskrim gorg tue..senang je..kalu beli kat luar mahal woo..

bye...

No comments:

Post a Comment