Sunday, 16 June 2013

Sabtu Dan Ahad....bosannn jer....

Salam....

Monday bluess....kannnnn.....lumrahlah org kerja...rasa nk bangun pagi2 ari isnin mmg malas giler vavi nyer...haduii...pas solat subuh tadi aku leh bantai tido jap..he..he..dh bangun awal2 katakan...idup aku nie dh lah siang mlm banyak masalah..tekanan jer memannjg...kalu citer kat sini mmg x abis lah...so x payah citer, aku x nk mintak simpati orang pun...

Sabtu dan Ahad....mmg x leh nk update blog...aku x de internet kat umah...ofis jer tmpt aku..x mampu..kerani cabuk ngan gaji x ckup makan kan...nk berintenet sgt pun wat per kan...membazir jer..he..he..lainlah kalu nk wat bisnes on9...maybe one day, insyallah...

Sabtu dan Ahad...actually aku keje part time kat Target Farmasi (Alpha Farmasi) kat sek.9, shah alam...he..he..keje as assistant biasa jer..lama dh keje sini, dh setahun lebih...sedikit sebanyak kena belajar pasal ubat2 coz bos aku a.k.a pharmacist kat situ garang benor..mmg kena ambik tahu sikit sebanyak pasal ubat2 untk apa semua coz dia leh kdg2 tanye kita ubat itu untk apa, ubat ini untk apa..masak kalu x tahu keje dh setahun lebh weh!!..kalu baru sebuln 2 mgkin dimaafkan lah...bukan apa, kalu customer tetiba datang nk beli ubat pas2 diorg lupe tue ubat apa, diorg plak tanye ko tue ubat apa, x kan nk jwb x tau kan...so, kena tahu, wat note, study...

Pasal vitamin2 of courselah kena tahu lebh2 lagi...pharmacist akan terngkan untk apa semua vitamin2 yg ada tue, ambik note, masuk otak...sesekali study balik nota2 2 takut terlupe..he..he...kalu x tahu sgt, contoh vitamin baru masuk, kena bertanye...kalu diam jer, confirm kena maki ngan bos garang tue..maki ok lagi, kalu tetiba dia ckp, 'i kira gaji u skrg, pas2 u boleh balik, esok2 n seterusnye x payah dtg lagi' , x ke mampus  mcm tue...nangis ler ko..tapi oklah keje kat sini, at least dpt study pasal ubt2 n vitamin2..x mcm aku pernah keje part time kat caring ngan guardian dulu2...he...he...gaji oklah, but masih berharap bos naikkan gaji aku coz dh sethun lebh keje part time kat sini..doakn yek kekwn...

kawan2 kat farmasi x ramai...termasuk aku staff 3 ekor kerat jer...he...he..2 org akak kat farmasi tue full time staff...aku jer part time...nk gaduh, masam mu
ke ke kami ber3 jerlah..bkn bos x ambik org utk keje full time sorg lagi, tapi asyiklah kuar masuk..coz x tahan ngan maki hamun bos n sikap pembuli2 kami...hahahahha...kata senior kan...normal lah...buli skit2 jer pun...jap2 try tgk ada x pic lama kat farmasi tue nk tepek tampal...

kak Tipah, Aku...Kak Sal....time nie birthday k.sal taun lepas...aku menyibuk jer...

kan....kami ber3 yg kekal..kak Tipah dh hampir 7 taun keje situ...customer dh kenal sgt ngan dia..aku ngan k.sal baru setahun jagung...mash kira muke2 bru...he..he...

nie plak saje tampal muke aku masa birthday taun lepas...semua kek bos yg sponsor..taun nie non ada...

oklah...taun nie idup aku paling malang...paling x best....sad story sgt taun nie...byer....




Thursday, 13 June 2013

Kereta Asyik Buat Hal jer...aishhh!!!

Geram!!Geram!!Geram!!

Bukan kat manusia yek...tapi kat kereta aku nie..satria putih...nie baru pas wat hal lagi...x leh start kot...aduii!!..last2 bf aku tengok, apa namanye plug kereta dh nk kong...ko leh bengang x??..tengah2 bulan plak tue beb...aduiii...dhlah aku nie jenis miskin giler vavi nyer....sakitnyer ati...semlm baru pas bf aku bawak g tukar tayar depan...cam ne dia cri duit tukar tayar depan aku x nk ambik tahu...leh...he..he...

Arap2 kereta x buat hal lagi pas nie..meh nk show pic kereta buruk aku nie...alah, kereta satria 2nd hand jer pun beli...x mampu lagi beli baru...tapi nie pic tahun 2010 yek...masih bertampal 'P' lagi..he...he...nk bonet depan masih cat itam...kenangan betul...

                                           acam mana??...mak datin abis time nie...kah!!kah!!

oklah...arap2 kereta kesayangan aku yg sebuah nie ibarat bf pertama nie x kan wat hal lagi...cukup2 syg oiii!, syang dah x de duit nk membelai2 manje kamu nie..bgilah aku bernafas cam orang lain plak...semak otak jer kalu kamu wat hal...

apa??tukar kereta baru??..tggulah kalu de rezki bile2...ha...ha...x besar pun impian aku, setakt nak tukar myvi jer kalu ada rezki bila2...em...tapi x taulah bila nk capai impian tersebut...skrg nie pun mcm masa depan tue nampak suram jer..

nie nk show off pic lebh kurg satria aku taun nie..bf aku dah cat putih abis dh...'P' dh x de lagi...he..he...dh bebas bergerak ke hulu hilir...sampai skrg nie nk drive kereta pun cam malas giler dh...balik kg lebh rela naik bas dri drive sebab kalau drive dh tau mesti penat punyer...spoil jer mood nk berehat2 kat kg...he...he...

                                        amacam skrg??..ok x??..tapi sport rim dh tukar...he...he..
                                       
so, to my lovely satria sayang, baby aku arap ko x wat hal lagi pas nie..aku tahu ada lagi sakit ko yang kena aku betulkan, tapi tolonglah, not now yek bebeh!!...tggu baby aku ada duit byk dulu yek..coz bf aku cakap enjin kena wat top overhaul coz minyk itam bocor..yek...yek..aku tahu, dan bile jadi cam tue, kuat mkn minyk, tapi 'pulus' non ada...mau dlm rm1000 hinggt jugak wat tue..aduii...cam ne, nk mkn pun kekdg x cukup duit...isi minyak lagi...kalu leh isi air oklah jugak..jimat giler vavi nyer...he...he...

he...he...oklah...wasalam..aku masih berusaha nk buat nuffnang tue..masih x pandai...sesapa yg de baca blog aku nie meh e-mail aku kat annie25_19@yahoo.com...tolong2 aku skit..bye...love u all!!






Wednesday, 12 June 2013

Saya Budak Baru Belajar....

hemm..he..he...

kenalah tajuk tue ngan aku...sy budak bru belajar berblogging...sebab2, sy  x byk sgt kawn nk story-mory...rumah pun housemate 2-2 budk indian girl..2-2 keje shift, so sgt jarang berjumpe...so, senang kata masing2 buat hal sendiri2 jer...

byk lagi sy x tahu nk buat kat blog nie...mcm ne nk edit header atas letak pic ladi lawa2 cam orang lain..mcm ne nk letak iklan...dan lain2 lagi...

so, kalu ada sesapa leh tolong (budget ada org baca blog aku) leh lah e-mail kat annie25_19@yahoo.com..

byer...

Tuesday, 11 June 2013

Baru Nak Test Berblogging....kire mcm diari harian aku...he..he....

Salam,...Test2...aku nie baru nk belajar2 wat blog...ari2 baca blog orang, nk jugak ada blog sendiri..X de sesapa pakse buat pun...aku pakse rela diri sendiri je untuk blog....Nanti aku tepek muke tuan tanah kedaung aku nie yang comey nie (sila jangan muntah ijoo!!)...ok....