Sunday, 15 September 2013

Pergi Beraya Umah Bff Deyla Sari , ibu Nur Wafa Arissa

Ahhhh...tehkanan...tdi dh type..ilang plk...ngok ler hp nie..sensitip benor...nie rasa nk tkr S4 nie..he..he...oklh, nie nk jaja citer lm..citer g beraya mlm hari rumah bff aku, Ila, ibu wafa....

Oklh...once sampai ke shah alam aku of courselh balik umh mandi- mande dulu...bsh bju...sidai..iron bju kje...rehat jap..fuhhh...pnt giler jdi surirumh skjp nie..so, hargai emak masing2 yek...ok..sambung..bf aku cpt nk dtg ambik dlm jm 8 mlm cam tue..aku pun apa lgi, bersiaplh, mandi wangi2 bgai..dok lh tggu bf aku nie sampai..sekali jam 8.30 mlm bru nk sampai..alasan g open house rumah kwn..

Oklh...moh ler kitee gerak..col ila bgtau baru jer gerak..ila ckp wafa dh ngantuk, dh tdo..time dia tdo dh budak comey tu..x per, mama annie kejutkn nanti..ha..ha..rindu budak comey tue...wafa..

Sampai2 umah ila mmg wafa dh tido pun..wuuuu....per lgi mama annie kacaulh dia kasi bgn...bangun pun bdk comey tu walaupun mamai2..he...he...jom tgk gambar....

Wafa yang sgt2 lah comey...
tido ngan bear yang Mama Annie bagi yekk...syg dia...

Friday, 13 September 2013

Last....Part 5..Raya ke 5..Balik dah..

Salam...

Citer dah berkurun bru nk publish aku nie...wekkk!! Harap korg yg baca x menyamphlh ngn aku nie weee..
Oklh..raya ke 5 lps, aku dh gerak balk shah alam tersyg dh pun...rasa cam x nk blik pun ada...nk dok kg ters..biassalh klu org dh boring dok shah alam mcm nie lh...gerak blik pun dh dlm kul 11 pg mcm tue x silap aku...sampai kemaman, sggh jap umah makcik kesaygn aku..kakak mak aku, aku pggl mama..lpk jap dlm 30 mnit jer..borak2 kosong..

Pastu gerak blik dh..bf aku bawk slow2 jer...x de nk bwk laju2 pun..jln clear..x jem...oklh...sampai shah alam dlm jap 6 ptg cam tue..planning nk g umah my bestfren aku plk mlm tue beraya, tgk wafa, dh belikn wafa bjuraya, bju kurung, nk bgi lh...he.he..

Jem skit jerrr kat Genting Sempah...
Sampai sudah tol Batu Tiga, Shah Alam.....

Try Update From Phone

Yuhuuu...first time aku try update blog pkai phone...yerlh..mls jugak kdg2 nk type kt pc tue...weee....

Oklh..so bolehlh pasnie aku updated pkai phonee...hu..hu..

Hari nie?.aku demam...dh mkn ubat demam, haku telan ponstan & ubat selsema, x bolh tdo lh plk...aduii...esok kje farmasi lh mata..x nk demam lama2 x ske k...

Byk nk update tp nanti2 lh yek sebab demam..kepala sakit, telinga pun berdengung jer nie...weeee...

Oklh last ly, tepek muke suci nie skit k...bye..x moo jeles k..muahh!

Tuesday, 3 September 2013

Part 4 - Raya ke Empat....melepak jer...Tengok Baby Aqilah..

Oklah...

Sebab ada masa skit aku nk update so menari lah tangan nie kat keyboard nie...huh!!

oklah...raya ke 4 ari tue aku x g mana2 pun siang tue...lepak jer kat rumah...mkn n tidoosss jer...g pusing2 ronda2 kampungku, Dungun, Terengganu tercinta sebab esoknye dh nk balik kan..pergi 'bando dungun' kejap cari dan belikan baju baby wat adiah nk g tgk anak kawan baik aku sorg agi..Tengku Mariana @ aku panggil dia mek na @ mayana...hu...hu...

konon msg nk g petang umah dia, pastu bermlas2 kat rumah...g cri ayam konon nk wat mkn ayam bbq lagi....kemas2 baju semua bagai...last2 malam jugak aku pegi beraya rumah mayana..time nie dia bru abis pantang dlm 45 hari dah x silap aku....maintain jer badan dia...sama cam seblm pregnant...i is jelesssss!!..aku nie yg belum kawen pun badan dah makin men'chubby' dah rasanye...kalu kawen bila2 n preggy cam ne lah yek??..x dpt aku bayangkan..i is x rela!!..mau pantang berhbis2an aku nanti..x kurus x nk kuar umah...mesti cam meroyan terus...hoi...hoi...

oklah..kat bawah nie nk sajikan skit pic member aku nie ngan baby dia..wat kenang-kenangan kan..seprti biasa photographer aku of course le encik bf aku...so, pic dia mmg non ada k...ha...ha...


nielah pic kawan aku mayana dan babynye Nur Aqilah Husna....comey ikut muke abah dia, En.Mael..hu...hu...sebayalah ngan ank kawan baik aku sorg lagi si Ila, anaknye Wafa lahir awal taun...bolehlah kawan2 nanti bila dah besar...and of course lah i is jelesssiii..bila lah nk de baby sendiri kan...huuuuuuuuuuu...

lama jugak lepak kat rumah mayana nie..dlm 2 jam jugaklah kot...borak2 mcm2...yerlah lama x jumpe u...last jumpe raya taun lps time dia kawen...hu...hu...aku jdi pengapit time akad nikah dia..cam baru jer lagi kan mayana?..tup2 taun nie dh ada ank pun ko..tahniah buat kawan2 aku nie...semoga jadi ibu dan isteri mithali...insyallah...

oklah...nanti sambung lagi..tata..tutu..titi...

with love....
AnnieSweet196