Tuesday, 16 July 2013

1st tryed masak Asam Pedas Ayam...he..he...

salam....

hari ke-8 berpuasa hari nie...gigih nie aku puasa x tinggal lagi setakat nie..alhamdulilah...nanti kalu dah 'nampak bulan' abis ler....ingt nk ambik ubat x pyh dtanag period bulan nie, tapi bila fikir nanti dh stop mkn ubat tue sebab nk srh dtg akan jdi sgt 'heavy' x nk lah...biarkan normal jelah..

ok, back 2 the story...mlm tadi gigih aku try masak 4 the 1st time Asam Pedas Ayam...huh!!..berpeluh ketiak!!...balik keje mlm kul 10 lbh, terus masuk dapur..bersilat kat dapur...tapi mask utk kuantiti yg sikit jerlah..bf aku nk dtg mkn sahur sekali...so buatlah...resipi aku ambik kat blog akak nie Azie Kitchen...korang boleh view blog akak nie kalu nk...cuma aku x ikut lah buat sekor ayam tue...skit jer pun..buat dlm 6-8 ketul ayam jer..kalu buat sekor nanti sapa nk mkn plak, bkn nk wat kenduri pun...he..he..gambar x delah...tapi lbh kurg sama warna mcm akak tue buatlah...

tapi best bila aku msg bf:
aku:  lauk sahur pagi mcm ne rasa?..ok tak?..
bf aku : 'Not bad 4the 1st time la...tenkiu teykitek'.....

he...he...ok lah tue...cuma dia kata pedas sgt...lor...nama pun asam pedas kot...mestilah pedas..x kan nk wat manis plak...nanti jadi asam manis ayam plak...pelik plak namanye...he..he...nie de pic x seberapa nk kongsi...ok lah kot untuk yg baru belajar masak asam pedas cam aku (sedapkan ati sendiri!!)..he...he...

                                           sory, kamera hp cap murah jer...he...he...2 daun kesum yek...

oklah...esok ada 1 lagi resipi nk kongsi...aiskerim goreng...dh siap2 buat letak dalm peti..mlm nie pas balik keje farmasi aku gorg lah...he..he..mlm nie sahur ingt nk masak aym masak merah plak..bf aku request nk dtg sahur lagi...sibuk jer...tgklah jadi ke x...nanti aku ambik pic lagi yek...bye

kalu nampak x best jgn kutuk yek...lain kali nk try masak mcm2 lagi..he...he..insyallah...

bye...
  



No comments:

Post a Comment